Mònica Ferrerós


Mònica Ferrerós

PROFESSORA · ARTISTA · ARTTERAPEUTA · Fundadora de La Bullidora

Si ets una persona curiosa interessada en múltiples àrees de coneixement, l’art t’ofereix una plataforma immillorable per pensar tota la complexitat de la vida des de punts de vista variats. Et permet relacionar la consciència del recorregut vital autobiogràfic amb la construcció de la identitat individual, el lloc que un va ocupant en el món i variar els llocs des d’on revisar i pensar la realitat.

Quan m’assec davant les obres a pensar-les des d’una certa distància buscant fils conductors, hi trobo temes que no m’espero. En les peces més antigues, l’elaboració simbòlica de les experiències infantils. En les darreres, la soledat de l’individu, especialment de la dona, i la seva relació amb la immensitat de l’escenari de la vida. Les obres m’obren a el més amagat dins meu que sura inevitablement entre formes i taques. Espanta i calma alhora.

Tot i que durant els primers anys de carrera professional vaig participar en diversos concursos i exposicions artístiques col·lectives i individuals, l’entrada al món de l’art no resultava fàcil. I el món laboral no em va permetre disposar de la dedicació que crec que requereix la producció artística. Potser ara.

He viscut la infància i primera joventut entre Celrà i Girona fins que, l’any 1993, m’accepten a la Facultat de Belles Arts Sant Jordi de la Universitat de Barcelona, ciutat on em vaig quedar onze anys per després tornar a terres gironines.

M’agrada aprendre, de tot arreu, no sempre de formacions reglades. Però d’aquestes també: he realitzat diferents formacions Curs d’ Adaptació Pedagògica C.A.P.(UPC), Postgrau en “Geometria Gràfica i Sistemes de representació” (UPC), Postgrau “Història i anàlisi del s.XX“(UB) i el Màster Integratiu en Artteràpia (FUdG). També diferents formacions per a formadors (UPC), múltiples cursos de marketing digital i seminaris de formació continuada sobre el vessant psicològica de la creació dins l’associació Grefart d’ artterapeutes professionals entre altres.

Abans de fundar La Bullidora el millor aprenentatge va ser el recorregut per diferents sectors professionals. En l’ensenyament reglat he estat professora a la E.S.O., Batxillerat, C.O.U., Cicles Formatius, adults i Universitat. Dins el món de l’empresa he conegut diferents sectors relacionats amb la imatge com l’interiorisme, el disseny de mobiliari en punt de venda i el sector comercial i el marketing digital.

L’any 2012 fundo La Bullidora, centre dedicat al desenvolupament de les capacitats creatives i de creació a través dels llenguatges artístics, un racó de món on poder abordar les arts des de la tècnica, l’expressió lliure, la creativitat aplicada i l’artteràpia. L’acadèmia i la relació amb els alumnes m’han fet obrir a noves tècniques i reconnectar amb les ganes de crear obra pròpia de forma més compromesa.

Actualment sóc membre de l’associació GREFART d’Artterapeutes Professionals, de la FEAPA i també de l’AGE, Associació Gironina d’ Empresàries.

807A1192-Edit
8
gIrkF_gK
20201122_172935
20201122_172508
20201122_171141
20201122_172453
807A1213-Edit
20201122_165713
20201122_165443
20201122_165555